ČARNE DELAVNICE

Srčni stik s pravljičnimi bitji

Geomantsko povezovanje z elementarnimi bitji

Srčni stik s pravljičnimi bitji je geomantska delavnica za otroke in vse, ki si upajo to biti. S pomočjo pripovedi, knjig in slikanic spodbudimo domišljijo in ustvarjalnost, ki nam odpre vrata v subtilne in eterične prostore Zemlje. Uglasimo se s prostorom in odpremo srčni prostor, kar nam omogoči, da nežno izostrimo naše čute zaznavanja. Sežemo pod odejo utelešenega sveta, kjer lahko zaznamo vitalno-energijske tokove in čustvene zamisli prostora, ki delujejo v skladu s skupno inteligenco planeta.

Približamo se življenjskim oblikam in delcem zavesti, ki skrbijo, da se življenje razvija in kroži v svojih ciklih. Ti delci zavesti imajo različne kvalitete, ki ustrezajo primarnim elementom zraka, vode, zemlje in ognja. Prav tako prevzemajo tudi čisto nove kvalitete elementov, ki odsevajo kozmične spremembe. Vas zanima kakšni so? Pomembno je, da spletemo pristen čustven odnos z njimi in zaznamo, da smo del njih in oni del nas. Tako jih lahko zares začutimo in razumemo njihovo vlogo v prostoru in vzpostavimo nit sodelovanja in komunikacije.

Zemlja je živ organizem, je zavest, ki je ustvarila nas in svet katerega del smo. Naš človeški um deluje na način, da v okolju išče smiselne vzorce, s katerimi si lahko pojasni pojave in se jim tudi približa. Ti vzorci izhajajo iz nam znanih in naučenih oblik, zato naša domišljija tovrstnim elementarnim delcem Zemljine zavesti pripisuje antropomorfne, živalske ali rastlinske podobe. Te podobe so vezane tudi na starodavne arhetipe, ki ležijo v zakladnici kolektivnih človeških spominov. Verjetno ste že ugotovili, da mislim na bitja iz pravljic.

Ljudje so od nekdaj zaznavali različne tokove in delce zavesti, z njimi sodelovali in se jih zaradi nerazumevanja lahko tudi bali. V slovenskem in svetovnem pravljičnem izročilu najdemo dragoceno nesnovno dediščino pravljic in legend, ki po eni strani odkrivajo kolektivne človeške predstave in pripovedi, ki so nastale skozi stik z bitji Gajine zavesti – po drugi pa lahko v nas prebudijo starodavne vzorce skupnega delovanja. S tem, ko sledimo zgodbam o elementarnih, bajeslovnih in mitičnih bitij, imamo možnost ohraniti vez z njimi. In kar čutim kot bistveno je ne le to, kar nam imajo za povedati o preteklosti, ampak predvsem, kaj nam lahko povejo o sedanjosti in prihodnosti.

Kako poteka delavnica?

Delavnica pa ni zgolj spoznavanje pravljic, ampak je predvsem sprehod po prostoru, kjer skozi igro vzpostavljamo stik, čutimo in se povezujemo z elementranimi bitji ter tudi drugimi oblikami zavesti. Morda se nam približajo tudi pokrajinski angeli, deve in zmaji. Naše povezovanje piše povsem nove zgodbe o katerih se lahko skupaj pogovarjamo, jih narišemo in napišemo vtise.

Otroci, (tako stari kot mladi:), niso obteženi z bremeni racionalnega razmišljanja in veliko lažje potujejo med različnimi svetovi, ki so vedno projekcija naše individualne, ali skupne zavesti. Na delavnici pa dobijo podporo in spodbudo, da razvijajo svoj notranji prostor ustvarjalnosti, ki je pomembna protiutež sodobnemu poudarku na golem razumevanju. Slednje je pomembno tudi za krepitev občutka naših potencialov in priložnosti, ki jih imamo kot človeška bitja. Dajmo jih lahko uporabit za ustvarjanje lepšega in bolj harmoničnega sveta. Dajmo tako skupaj ustvarit svet kot v pravljici – in v njem tudi prebivati.

 

En komentar

  • Anita

    Kako navdihujoče. Hvala Tea, da predajaš to čutnost, to znanje v svet otrok in jim vračaš to modrost, da jim jo ne bo potrebno nikoli pozabiti. Tako bodo znali ostati skozi svoja življenja vedno povezani s to čarobnostjo Narave.

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian