ČARNE DELAVNICE

Potovanje v večrazsežnostne prostore

Zdravilna skupinska meditacija.

Ob podpori kristalne posode in hipnotičnega zvena bobna se podajmo na potovanje na jadrih naše zavesti. Ponesimo svojo prisotnost in pozornost v globine našega obstoja, ki ga zaznamo onkraj vsakodnevnih petih čutil. Ker naša zavest je prostrana, medtem, ko je naše zavedanje omejeno. Skupaj stopimo v svet, ki bi ga naši predniki imenovali sanjski svet, ali pa vzročni svet, ki obstaja v širjavah naše lastne in skupne podzavesti in se odraža v naših vsakodnevnih odzivih, dejanjih, odnosih.

Zakaj je sanjski svet tako lepa primerjava? Ker v sanjah lahko srečamo bitja iz onostranstva, živalskega kraljestva ali iz naše ulice. Možnosti so neomejene. Lahko letimo, lahko plešemo, pojemo. So sanje resničnost? V danem trenutku sanjanja so. Ko se zbudimo polni vtisov prav tako. Ko sanjamo, plavamo po globinah in površini naše podzavesti. Podobe nam lahko veliko poveso o skritih strahovih, upanjih, hrepenenju. Če jih le znamo razumeti in si jih razložiti. Ob tem je bistveno vprašanje, kje se končam jaz in začne nekdo drug?

Kvantna fizika dokazuje, da je vse zavest, ki se odraža v valovanju. Moje telo je plod Zemlje. Sestavljeno je iz celic, ki podobno delujejo in omogočajo obstoj živih bitij po vsem svetu. Čigava zavest povezuje vsa ta drobna bitja? Zemlja je kompleksen organizem s svojo biosfero in tudi noosfero – zavestjo, inteligenco. Moja zavest je del te skupne zavesti. Zemlja pa ni osamljen planet v vesolju. Tudi sama je del širše zavesti in jaz skupaj z njo.

Kaj je namen potovanja?

Čarobno potovanje nam omogoča, da peljemo svoje zavedanje po različnih prostorih skupne vseobsegajoče zavesti, ki si jo delimo z mnogimi, prav tako zavedujočimi se bitji. Potovanje nas lahko ponese na različne konce in kraje. V njih zbiramo in shranjujemo sporočila namenjena naši duši. Sferi zavesti, ki hrani naše individualne spomine in izkustva, ki bogatijo celoto. Pri tem pogosto dobimo sporočila, se soočamo s podobami, ki presegajo našo individualnost. Lahko se vezane na človeštvo, lahko na planet pa tudi širše – vse do prostranih zvezdnih planjav .

So podobe, ki jih vidim izmišljene, so plod moje domišljije? Domišljija je kreativen proces zavedanja, ustvarjanja, razumevanja, ki vre iz mojih izkustev in čustev. So ta izmišljena? Čudimo se podobam, shranimo jih v skrinjo napih spominov, ki so dostopni našemu zavedanju. Z njimi spoznavamo sebe in svojo vlogo v stvarstvu. S tem pa tudi stvarstvo samo, saj smo fraktal celote in s tem informacija o njej.

Čarobno potovanje duše je spoznavanje in odkrivanje sebe. Je razumevanje naše vloge in namena v tem življenju. Omogoča zdravljenje in celjenje – nas in drugih. Je povezovanje in raziskovanje. Je kreativen proces našega zavedanja s katerim širimo vidno polje naše zavesti in aktivno rišemo in slikamo podobe naše življenjske poti.

Vse je že dano kot možnost. Sami izbiramo med njimi. Kot obleke v temni omari brez konca. Če v temo posvetimo, vemo kaj izbrati. V nasprotnem primeru sledimo navadi, inerciji, dotiku dlani med tkanino, ki smo jo vajeni. Slednja pogosto izhaja iz bolečin.

Čudežno potovanje zahteva zaupanje in zahteva vero. Ne moremo čarati, če ne verjamemo v čarobno palčko. Zaupajmo. Sebi in drugim ob nas. Vzpostavimo varen prostor, poln ljubezni in razumevanja. Odložimo vremena vsakdanjih skrbi.

Kje poteka?

Potovanja potekajo v čarobnih kotičkih narave, ob mrzlih dneh pa tudi v notranjih prostorih, ki ga oživlja ogenj v ognjišču kluba Orfej. Namenjena so manjšim skupinam po dogovoru.

 

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian