ČARNE ISKRICE

Po starih poteh v nove svetove: Mini delavnica na Sv. Trojici nad Vrhniko

Kljub močnemu dežju so nas na delavnici močno podprla različna bitja in skupaj z nami držala srčen prostor za prihajajoče spremembe in uvide, ki nam pomagajo na tej poti. Z nami je bila Deva prostora, ki je spremljala naše korake in se skupaj z nami veselila skupnega dela.

Delavnica je nastala v sklopu priprav na vsakoletno predavanje Marka Pogačnika v Cankarjevem domu. Vsebino za delavnico sta pripravila Marko Pogačnik in Tea Golob.

ZAKAJ SV. TROJICA NAD VRHNIKO?

Vsakodnevno občutimo hitre spremembe in nenehne izzive, ki nas spodbujajo k preobrazbi. Gaja je v ritmu kozmičnih ciklov že vzpostavila nove prostore, Novo Zemljo in jih razvija s pomočjo različnih bitij, tako Zemeljskih kot zvezdnih.

Ljudje imamo v teh procesih pomembno vlogo, saj lahko vzpostavljamo mostove med utelešenimi in neutelešenimi prostori in krepimo zavedanje novega. Prav tako smo postavljeni pred težko nalogo, da ozavestimo trhlost in škodljivost starih družbenih vzorcev razmišljanja in delovanja, ki uničujejo ne le človeškost, ampak celoten planet. Pot v novo je sprememba v naši zavesti in v zavesti drugih bitij Gajinega vesolja, občutimo pa jo lahko tudi v spremembi zavesti prostorov kot zaokroženega dela širše pokrajine.

Takšen prostor je tudi Sv. Trojica nad Vrhniko, ki je skupaj z izviri v Močilniku in Retovju del širšega prostora Ljubljanskega Barja, ki se konča z vstopom Ljubljanice v mestno jedro Ljubljane. Če se znamo odpreti in si dovoliti notranjo preobrazbo, nas lahko ta prostor podpre pri naših namerah, saj pod površino starega skriva povsem nove razsežnosti obstoja in sodelovanja, ki temelji na vseobsegajoče ljubezni.

Potek delavnice

  • Zbor ob cerkvi Sv. Lenarta na Vrhniki. Začetek stare romarske poti: Osebna povezava s prostorom in priklic ključa, ki odpre vrata v vzročne razsežnosti prostora in spodbudi tako osebni kot skupinski proces preobrazbe
  • Uglasitev skupine in uglasitev z Devo širšega vodnega prostora izvirov, Sv. Trojice in Tičnice

  • Svetišče pod vzpetino
  • Tičnica pri Sv. Trojici

  • Kamnita planjava
  • Druženje, povezovanje, klepetanje v Klubu Orfej

Delavnica je nastala v sklopu Geomantskih pohodov v novo zavest Zemlje

Fotografije: Bojan Brecelj. Hvala♥

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian