ČARNE ISKRICE

Kje se skrivajo elementarna bitja?

Kdaj pa kdaj me prijatelji vprašajo: kako pa ti vidiš elementarna bitja? Ali so res okoli nas, ali je to le tvoja domišljija? Ponavadi odgovorim, da jih lahko prav vsak zazna, če si to le dovoli. Da je to odnos s prostorom in zavestjo tega prostora. Da je to odnos s celo Zemljo in z vesoljem, ki se odvija skozi srčni kanal. Pravzaprav je to tudi odnos, ki ga imamo sami s seboj. Ki pa seveda (pre)pogosto ni lahkoten in preprost.

Elementarna bitja zaznamo v tišini. V stanju notranjega miru. Nenehne misli in skrbi o preteklih in prihajajočih dogodkih, ki kalijo našo čustveno gladino, morajo potoniti na dno. Daleč stran od naše pozornosti, ki jim daje zagon. Tam se lahko pretvorijo v zračne mehurčke, ki svobodno priplešejo do mirne gladine našega duha. V jasnem zrcalu čustevnih voda se zazremo v bogastvo stvarstva. Ko smo pripravljeni, se nam pokažejo tudi elementarna bitja.

Elementarna bitja so tako raznolika, kot je raznoliko življenje. Subtilno utelešajo elemente zraka, zemlje, vode in ognja in si pri tem nadevajo prav različne podobe. Te odsevajo njihov čustven naboj in naloge, ki jih opravljajo. Nekatera so čisto majhna in s svojim dihom spremljajo rast travne bilke in odpirajo živobarne cvetove ter krasijo metuljeva krila. Spet druga so večja in oživljajo celo jaso, vrt ali gozdno zaplato. Globoko v zemlji prenašajo moč kristalov na površje, ali pa vrtinčijo listje na nebu in spremljajo let ptičje jate.

Včasih ujamemo delček prisotnosti teh čudovitih bitij tudi brez njihove vednosti. Takrat, ko na svet zremo brez izostritve. Se odpremo prisotnosti življenja in zavesti kot celote. Lahko ob deblu našega najljubšega drevesa, ki nas poveže s svojimi koreninami v zemljo in požgečka s krošnjo visoko na nebu. Ob hoji na gozdnem mahu, ki nas ponese v občutek nežnosti in mehkobe. Ob občudovanju omamnega vonja cvetov, ki butijo na travniku. Na visoki skali, ki podpira našo težo in v sebi skriva odmev globin notranjosti Zemlje.

Njihova podoba je odsev našega ustvarjalnega odnosa, ki ga vzpostavimo in negujemo skupaj z njimi. Če preslikavamo naša pričakovanja in čakamo na vilinska bitja s krilci, čepico in copatki, ali pa na škratke s koničastim pokrivalom, bomo morda lahko razočarani. Prepustimo se čustveni izmenjavi, ki je naš stik in subtilni pogovor z njimi. Naša podzavest in zavestno mišljenje bo ta stik prevedla s simboli. Tako pogosto v iskanju primerne podobe nehote pobrskamo po zakladnici arhetipskih, mitoloških, pravljičnih podob, ki so globoko zakoreninjene v naše skupne človeške spomine. In pogosto se nam prikažejo prav takšne podobe, kot smo jih videli v slikanicah in knjigah.

Prepustimo se temu, kar nam je dano občutiti in videti. Brez pritiska in prisile, ki pogosta izhaja iz velike želje, da bi se približali elementarnemu svetu. Lahko, da bo ta stik spleten samo v obliki čustvenega pretoka, izmenjave vibracij, morda svetlobe, barv. Ustvarimo varen prostor zaupanja, ki bo privabil tista bitja, ki ustrezajo, oziroma resonirajo, z našim čustevnim nabojem. Ker smo si tudi mi –  ljudje – različni, privabljamo k sebi drugačna bitja elementarnega sveta. Kar naša izkustva bogati in nas spodbuja, da sodelujemo in se povezujemo.

Grobi posegi človeške družbe v naravno okolje plašijo bitja narave. K temu botruje tudi močno osiromašenje naših subtilnih ravni obstoja, ki se krepijo na podlagi pretirane racionalnosti, materializacije življenja in nenehne gonje po linearni rasti – ki je tuja cikličnem ustroju naravnih procesov. Elementarna bitja so se posledično ob procesih modernizacije družbe zavila v tančico nevidnosti in se skrila pred našimi očmi. Ljudje so tako pozabili na njih in jih odrinili na rob domišljije. Vendar imamo priložnost, da ponovno zbudimo in okrepimo ta odnos.

Prišel je čas, ko elementarna bitja iščejo našo pozornost prav tako kot mi njihovo. Rojeva se novo obdobje bivanja, pravzaprav je že v zagonu. Zemlja in mi z njo prehajamo v stanje zavesti, ki povezuje naše zavedanje s celoto stvarstva. Spreminjajo se vzročni svetovi, ki skupaj s silami stvarjenja in elementarnim svetom utelešajo življenjske oblike.

Z negovanjem svetlobnega telesa se spreminja tudi moj naboj utelešene stvarnosti. In tako lahko v zadnjem času pletem povezave s povsem drugačnimi bitji. Jih še opazujem in raziskujem. Ne odslikavajo več strogo elementov vode, zraka, ognja in zemlje, temveč so svetleč preplet posameznih elementov, ki so predvsem svetloba. Z njimi povezujem tudi zavest svojega fizičnega telesa, ali pa lastno elementarno bitje, ki se tako na subtilni ravni počasi pretvarja v bolj kristalno obliko. Čutim, da tako zavestno stopam v novo Zemljo. In tja vabim tudi vas. Ob tem nas podpirajo in z nami sodelujejo vilinska, angelska in zvezdna bitja. Več o njih pa kdaj naslednjič.♥

En komentar

  • Rada Kikelj D.

    Ta prebrani zapis me je nežno povabil v svet, kjer se lahko svobodno odprem in prepustim zaznavam, ki me obdajajo. Čeprav so to lahko le drobni trenutki, ki se pokažejo v dnevu med sprehodom, je zavedanje te navzočnosti pomembno, saj bogati in opolnomoči moj obstoj. Res sem vesela in radostna, da obstaja ta spletni prostor, kjer je govor o teh rečeh odprt in vabi k sproščenemu občutenju zaznavanja. Napela bom oči in ušesa ter srce in poiskala elementarne prijatelje ter se povezala z njihovimi sporočili, ki mi jih želijo prišepniti- morda kot povabilo k Novi Zemlji.

    Hvala 🙏

Pustite odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenian